margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Pomidorowa na wędzonych kostkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wędzonka nadaje zupie niepowtarzalny smak:)

Pomidorowa na wędzonych kostkach

Składniki:

Pomidorowa na wędzonych kostkach

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na wędzonych kostkach
Kości wędzone opłukujemy, zalewamy wodą, gotujemy 30 min. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, kostkę rosołową jeśli jest taka potrzeba. Marchew kroimy w plastry. Kiedy wywar jest gotowy dodajemy koncentratu pomidorowego wedle uznania. Zagęszczamy mąką i jogurtem. Kości wędzone można oskubać, a mięso dodać do zupy. Podajemy z makaronem lub ryżem. Smacznego

Tagi:

pomidory