Sposób przygotowania:
Wielkanocne faszerowane pieczarkiETAP 1
![Wielkanocne faszerowane pieczarki Wielkanocne faszerowane pieczarki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wielkanocne-faszerowane-pieczarki-536244.jpg)
Pieczarki myjemy i osuszamy. Z tak przygotowanych usuwamy nóżki. Kapelusze skrapiamy olejem.
ETAP 2
![Wielkanocne faszerowane pieczarki Wielkanocne faszerowane pieczarki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wielkanocne-faszerowane-pieczarki-536245.jpg)
Ser kroimy w bardzo drobną kostkę. Wędlinę także. Pokrojone składniki łączymy ze sobą.
ETAP 3
![Wielkanocne faszerowane pieczarki Wielkanocne faszerowane pieczarki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wielkanocne-faszerowane-pieczarki-536246.jpg)
Tak przygotowanymi wypełniamy środki pieczarkowych kapeluszy.
ETAP 4
![Wielkanocne faszerowane pieczarki Wielkanocne faszerowane pieczarki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wielkanocne-faszerowane-pieczarki-536247.jpg)
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Przekładamy do niego pieczarki. Na każdą pieczarkę dodatkowo delikatnie wybijamy przepiórcze jajko. Wierzch pieczarek oprószamy solą i pieprzem. Gotowe wkładamy do nagrzanego piernika. Pieczemy je do momentu ścięcia się jajek (około 15 minut) w 180°C.
Upieczone wyjmujemy. Podajemy od razu oprószone drobno pokrojonym szczypiorkiem.
SylaUla