BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1227]

Pomidorowa salsa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam salsę pomidorową nadającą się do różnego rodzaju mięsa. Salsa bardzo smaczna i pikantna, lubiana przez moich domowników.

Pomidorowa salsa

Składniki:

Pomidorowa salsa

 

  • pomidory około 500 g, (mięsiste),
  • cebula 1 szt, (ma być czerwona ja dałam żółtą),
  • czosnek 2 ząbki,
  • kolendra około 1,5 łyżki, (posiekanej),
  • sok z cytryny 1/2 szt,
  • tabasco do smaku,
  • sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Pomidorowa salsa
Pomidory zalać wrzątkiem, obrać skórkę, a następnie miąższ pokroić w drobną kostkę.

Dodać obraną drobniutko posiekaną cebule oraz obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek.

Następnie dodać olej, sok z cytryny oraz posiekaną kolendrę.

Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku cukrem, pieprzem, solą oraz tabasco.