Sposób przygotowania:
Pomidorowa z lanym ciastem
Jarzyny oczszczamy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gotujemy do miękkosćie w bulionie. Przygotowujemy lane ciasto. do kubeczka/garnuszka wbijamy jajka, mieszamy z mąką oraz szczyptą soli. Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję. Ciasto wlewamy do mocno gotującej się zupy stele mieszając. Zupę zaprawiamy koncentratem pomidorowym wymieszanym z odrobiną wody. Dopraweiamy do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem.
![Pomidorowa z lanym ciastem Pomidorowa z lanym ciastem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pomidorowa-z-lanym-ciastem-173876.jpg)
![Pomidorowa z lanym ciastem Pomidorowa z lanym ciastem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pomidorowa-z-lanym-ciastem-173877.jpg)
![Pomidorowa z lanym ciastem Pomidorowa z lanym ciastem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pomidorowa-z-lanym-ciastem-173878.jpg)