katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pomidorowa z pulpetmi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupę można doprawić przyprawą kuchenną albo dodać kostkę rosołową.

Pomidorowa z pulpetmi

Składniki:

Pomidorowa z pulpetmi

 

  • mięso mielone 25 dag
  • marchew 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • por 1/2 sztuki
  • cebula 1/4 sztuki
  • natka pietruszki
  • śmietana 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z pulpetmi
Zagotować ok. 2 litry wody. Marchew i pietruszkę obrać i umyć, wrzucić do wody. Pora umyć, oczyścić i dodać do warzyw. Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę i wymieszać. Zwilżonymi dłońmi formować z mięsa malutkie pulpeciki i wrzucać na gotującą się wodę. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Zaciągnąć zupę śmietaną wymieszaną z mąką. Posypać posiekaną natką pietruszki.