Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pomidorowa z ryżem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moja zupka pomidorowa z ryżem

Pomidorowa z ryżem.

Składniki:

Pomidorowa z ryżem.

 

  • skrzydełka z kurczaka- 30 dkg
  • seler -0,5 szt
  • pietruszka -1 szt
  • marchewka -1 szt
  • kawałek pora
  • woda -2 l
  • ryż -4 saszetki ugotowany
  • koncentrat pomidorowy -2 łyżki
  • śmietana -0,5 szkl
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z ryżem.
Do garnka wlać wodę, gotować. Skrzydełka umyć, włożyć do wrzącej wody, gotować. Włoszczyznę obrać, opłukać zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do wywaru mięsnego, gotować do miękkości. Wyjąć z wywaru skrzydełka, obrać mięso, dodać do wywaru. Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę wymieszaną z gorącym wywarem, wlać do zupy, zagotować. Na końcu do zupy pomidorowej dodać ugotowany ryż. Doprawić do smaku solą i pieprzem.