Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pomidorowa z ryżem i ziołami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna zupa pomidorowa z świeżymi ziołami

Pomidorowa z ryżem i ziołami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pomidorowa z ryżem i ziołami

 

  • 1 mała porcja rosołowa drobiowa
  • 150 gram koncentratu Łowicz
  • 1 łyżka kucharka
  • 4 duże pomidory
  • biały ryż
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 1 mały pęczek oregano
  • 1 mały pęczek selera
  • 1 mały liść pora
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • cukier do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z ryżem i ziołami
Porcje rosołowe umyć i włożyć do garnka .Zalać ok. 2 litrami wody i wstawić na ogień .Jak się zagotuje dodać kucharka i gotować ok. 25 minut.Do bulionu dodać koncentrat, 2 łyżki cukru i gotujemy ok. 15 minut bez przykrycia.Zupę doprawić do smaku solą ,świeżo zmielonym pieprzem i cukrem.Pomidory włożyć na ok. minutę do wrzącej wody i przełożyć do zimnej.Obrać ze skórki i pokroić w kostkę usuwając gniazda nasienne.Pokrojone pomidory włożyć do zupy i gotować ok.10 minut(pomidory nie powinny się rozgotować).Na koniec dodać posiekane zioła.Ryż ugotować na sypko i dodać do zupy.
Pomidorowa z ryżem i ziołami
Na zdjęciu widoczny jest bulion gotujący się z dodatkiem koncentratu pomidorowego i cukru
Pomidorowa z ryżem i ziołami
Na zdjęciu widoczne są przygotowane do posiekania zioła

Tagi:

ryż pomidory