iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pomidorowa z ziołami prowansalskimi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pomidorowa z ziołami prowansalskimi, czyli prosta i smaczna propozycja na rozgrzewający obiad.

Pomidorowa z ziołami prowansalskimi

Składniki:

Pomidorowa z ziołami prowansalskimi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z ziołami prowansalskimi
Seler obieramy i ścieramy na tarce. Marchewkę obieramy i także ścieramy ta tarce duże oczka. Warzywa gotujemy w bulionie warzywnym ok 8 min. Następnie dolewamy pomidory z kartonu i zagotowujemy. Dodajemy zioła prowansalskie -roztarte w dłoniach. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. W kubeczku robimy ciasto na kluski - mieszamy jajko z mąką i odrobina soli i nakąłdamy łyżeczka na gotującą się zupkę. Zagotowujemy i zaciągamy śmietanką.