Sposób przygotowania:
Zupa warzywna pikantna
Kapustę pekińską drobno pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą dodać liście i ziarenka ziela angielskiego, gotować na wolnym ogniu z 5 minut.
Selera obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na rumiano na oliwie z oliwek.
Następnie do cebuli dodać seler , paprykę i przyprawy, smażyć jeszcze razem przez chwilę.
Dodać na samym końcu pomidory pokrojone w kostkę i dokładnie wymieszać, chwilę razem podsmażyć.
Całość z patelni przełożyć do garnka i poddusić 2 minuty.
Podawać zaraz po przygotowaniu, posypane natką pietruszki.
Selera obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na rumiano na oliwie z oliwek.
Następnie do cebuli dodać seler , paprykę i przyprawy, smażyć jeszcze razem przez chwilę.
Dodać na samym końcu pomidory pokrojone w kostkę i dokładnie wymieszać, chwilę razem podsmażyć.
Całość z patelni przełożyć do garnka i poddusić 2 minuty.
Podawać zaraz po przygotowaniu, posypane natką pietruszki.