goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pomidorowa ze szparagówką i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa wyszła bardzo smaczna, z makaronem równie dobra

Pomidorowa ze szparagówką i groszkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowa ze szparagówką i groszkiem

 

  • rosół
  • szparagówka 20 dag
  • zielony groszek 1/2 szklanka
  • cebula 1 sztuka
  • seler 1 kawałek
  • pietruszka 1 sztuka
  • ryż 3/4 szklanka
  • przecier pomidorowy 2-3 łyżki
  • śmietana 2-3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • koperek 1 pęczek

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa ze szparagówką i groszkiem
Cebulę, marchew, pietruszkę i seler oczyszczamy i kroimy w kostkę, gotujemy w rosole. Następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną na kawałki szparagówkę oraz zielony groszek. Warzywa gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy ryż, gotujemy około 20 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy. Zupę zaciągamy śmietaną. Podajemy z posiekanym świeżym koperkiem.
Pomidorowa ze szparagówką i groszkiem
Cebulę kroimy w kostkę i gotujemy w rosole
Pomidorowa ze szparagówką i groszkiem
Dodajemy szparagówkę oraz zielony groszek
Pomidorowa ze szparagówką i groszkiem
Dodajemy przecier pomidorowy i zaciągamy śmietaną