mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

pomidorowa zupa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa pomidorowa świetne danie

pomidorowa zupa

Składniki:

pomidorowa zupa

 

 

Sposób przygotowania:

pomidorowa zupa
Umyj kości wieprzowe i włóż do wrzącej, osolonej wody. Dodaj kostkę rosołową i ugotuj. W tym czasie obierz włoszczyznę i dodaj do wywaru. Gotuj 20 minut. Pomidory obmyj ciepłą wodą i obierz skórkę. Pokrój w kosteczkę. Do małego rondelka wlej olej, pokrojone pomidory. Gotuj ok 15 minut. Przetrzyj przez sito i dodaj do garnka. Dodaj koncentrat pomidorowy (ok 6 łyżek). Gotuj 10 minut. Dolej śmietanę i dobrze wymieszaj. Zupa gotowa.

Tagi:

pomidory