Sposób przygotowania:
pomidorowa zupa
Umyj kości wieprzowe i włóż do wrzącej, osolonej wody. Dodaj kostkę rosołową i ugotuj. W tym czasie obierz włoszczyznę i dodaj do wywaru. Gotuj 20 minut. Pomidory obmyj ciepłą wodą i obierz skórkę. Pokrój w kosteczkę. Do małego rondelka wlej olej, pokrojone pomidory. Gotuj ok 15 minut. Przetrzyj przez sito i dodaj do garnka. Dodaj koncentrat pomidorowy (ok 6 łyżek). Gotuj 10 minut. Dolej śmietanę i dobrze wymieszaj. Zupa gotowa.
edytaha
mooooon
edytaha
Mam poważne wątpliwości, czy kiedykolwiek w ogóle obierałaś pomidory.
mooooon
elzbieta8960
mooooon Ty chyba nigdy nie obieralas pomidorkow ze skory.Trzeba naciac skorke i sparzyc wrzatkiem ,wtedy skorka ladnie schodzi .A co do ilosci smietany to gruba przesada.Jak mozna tyle smiatany pakowac do zupy .Smietana zdominuje smak pomidorow.A poza tym to chyba niezbyt zdrowe .Ja napewno nie skorzystam z tego pomyslu a i inni mam nadzieje ze sie dobrze zastanowia zanim tyle smietany wpakuja do zupy....