Sposób przygotowania:
Pomidorowe śniadanko z grzankami i jajkiem
Na patelni roztapiamy łyżkę masła, podsmażamy cebulke pokrojona w paseczki, dodajemy czosnek przeciśniety przez praskę. Pomidory myjemy, kroimy w kostkę, dodajemy do cebulki, doprawiamy solą oraz pieprzem, podsmażamy do momentu aż pomidory puszcza sok i on odparuje, dodajemy wędlinę pokrojona w paseczki. Chleb kroimy w kostkę (jak grzanki), dodajemy do pomidorów, podsmażamy. Gdy chleb nam się lekko przysmaży wbijamy cztery jajka, tak aby powstały cztery porcje(patelnie dzielimy jak by na cztery częsci). Smażymy aż jajka nam się zetną, możemy na chwilę przykryć przykrywką. Z wierzchy oprószamy solą oraz pieprzem. Śniadanko gotowe. RADA: Pomidory możemy sparzyć i obrać ze skórki.