Chupi_in_the_kitchen

Chupi_in_the_kitchen

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Pomidorowe Tornado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ta zupa stawia na nogi. Można podawać ze startym serem; najlepiej smakuje z miękkim serem kozim lub serem fetą. Ale wtedy dokładamy kalorii :)

Pomidorowe Tornado

Składniki:

Pomidorowe Tornado

 

  • 1 kg świeżych pomidorów
  • 2 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • Główka czosnku
  • Czerwona papryczka chilli
  • łyżka pasty pomidorowej z przyprawami
  • świeża bazylia ( kilka listków )
  • Sól, pieprz czarny świeżo mielony
  • 3 kostki rosołowe warzywne

Sposób przygotowania:

Pomidorowe Tornado
Ja nie parzę pomidorów, nie ściągam z nich skóry.Nie świruję nic oprócz umycia warzyw, wycinam gniazda i kroję w małą kosteczkę. Ale najpierw w osolonej wodzie gotuję w całości marchewkę i pietruszkę oraz obrany czosnek. Po 25 minutach dodaję pokrojone pomidory i oczyszczoną z nasion papryczkę chilli oraz pastę pomidorową.Wrzucam rosołki, zmniejszam gaz i gotuję kolejne 25 minut. Następnie ściągam z palnika i blenduję zupę na gładką masę. Zupa jest tak gęsta, że nie wymaga dodania śmietany czy jogurtu. Przyprawić wedle upodobania i gotowe . Podawać z posiekanymi liśćmi bazylii i pieczywem.Smacznego  

Tagi:

przyprawy