Sposób przygotowania:
Pomidorówka z jogurtem naturalnym
Mięso oczyścić,opłukać pod bieżącą zimna wodą.
Opłukane włożyć do garnka, zalać wodą dodać szczyptę soli.
Doprowadzić do wrzenia.
Zebrać szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Następnie dodać obrane,opłukane jarzyny, gotować około 30 - 40 minut.
Dodać przecier pomidorowy , doprawić do smaku przyprawami.
Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 15 - 20 minut.
W razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą w płynie.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.
Na talerze ponakładać makaronu zalać pomidorówką i nałożyć 1 lub 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego .
Posypać posiekaną pietruszką.
Opłukane włożyć do garnka, zalać wodą dodać szczyptę soli.
Doprowadzić do wrzenia.
Zebrać szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Następnie dodać obrane,opłukane jarzyny, gotować około 30 - 40 minut.
Dodać przecier pomidorowy , doprawić do smaku przyprawami.
Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 15 - 20 minut.
W razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą w płynie.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.
Na talerze ponakładać makaronu zalać pomidorówką i nałożyć 1 lub 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego .
Posypać posiekaną pietruszką.
gusia1000