Sposób przygotowania:
Pomidorówka z czerwoną papryką na bogato
Ćwiartki z kurczaka zalewamy 2 l. wody. Wrzucamy liście laurowe i ziele. Gotujemy ok. 30 minut. Ugotowane mięso rozdrabniamy.
Do bulionu dodajemy mięso i pokrojone w półplasterki marchewki. Gotujemy przez 10 minut. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę i paprykę pokrojone w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
Warzywa te wraz ze skórką cytryny podsmażamy przez 5 minut na maśle.
Składniki te dodajemy do zupy. Dokładamy rozdrobnione pomidory. Dodajemy koncentrat. Solimy i pieprzymy do smaku.
Doprawiamy papryką i cukrem. Gotujemy ok. 10 minut.
Do bulionu dodajemy mięso i pokrojone w półplasterki marchewki. Gotujemy przez 10 minut. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę i paprykę pokrojone w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
Warzywa te wraz ze skórką cytryny podsmażamy przez 5 minut na maśle.
Składniki te dodajemy do zupy. Dokładamy rozdrobnione pomidory. Dodajemy koncentrat. Solimy i pieprzymy do smaku.
Doprawiamy papryką i cukrem. Gotujemy ok. 10 minut.
Megi-