Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Pomidorówka z czerwoną papryką na bogato

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo syta, gęsta i pożywna. Oryginalny sposób na podanie "tradycyjnej" pomidorówki. Skórka z cytryny nadają jej niezwykły aromat.

Pomidorówka z czerwoną papryką na bogato

Składniki:

Pomidorówka z czerwoną papryką na bogato

 

Sposób przygotowania:

Pomidorówka z czerwoną papryką na bogato
Ćwiartki z kurczaka zalewamy 2 l. wody. Wrzucamy liście laurowe i ziele. Gotujemy ok. 30 minut. Ugotowane mięso rozdrabniamy.

Do bulionu dodajemy mięso i pokrojone w półplasterki marchewki. Gotujemy przez 10 minut. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę i paprykę pokrojone w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek.

Warzywa te wraz ze skórką cytryny podsmażamy przez 5 minut na maśle.

Składniki te dodajemy do zupy. Dokładamy rozdrobnione pomidory. Dodajemy koncentrat. Solimy i pieprzymy do smaku.

Doprawiamy papryką i cukrem. Gotujemy ok. 10 minut.