Sposób przygotowania:
Krem brokułowy
Masło rozpuszczamy w garnku i łączymy z mąką, tak aby powstała zasmażka. Wlewamy ok. litra bulionu i do tak sporządzonego, gotującego się roztworu wrzucamy obrane i pokrojone: marchewkę pietruszkę, seler naciowy.
Gotujemy warzywa do miękkości (około 10 minut). po czym dorzucamy umyte różyczki brokuła. Po ok. 5 minutach ściągamy zupę z ognia, doprawiamy i blendujemy na bardzo gładki krem. Kiedy przestygnie dodajemy kremówkę. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami i oczywiście posypane pietruszką.
Wspaniale danie!
Gotujemy warzywa do miękkości (około 10 minut). po czym dorzucamy umyte różyczki brokuła. Po ok. 5 minutach ściągamy zupę z ognia, doprawiamy i blendujemy na bardzo gładki krem. Kiedy przestygnie dodajemy kremówkę. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami i oczywiście posypane pietruszką.
Wspaniale danie!