Sposób przygotowania:
Pomidorówka z kalafiorem i ryzem
Do duzego garnka wlac 2 litry zimnej wody, wrzucic umyte 2 kurze uda, posolic, zagotowac, zebrac szum, gotowac ok 20 minut na wolnym ogniu. Warzywa obrac i umyc, ryz przeplukac. Cebule, marchew i pietruszke, pokroic na kosteczke i wrzucic do gotujacej wody, gotowac 5 minut, po czym wrzucic rozdrobniony na male rózyczki kalafior, pokrojona na pólplastry lodyge selera, przeplukany ryz, listki laurowe, koncentrat pomidorowy, pieprz, papryke i vegete, gotowac na malym ogniu przez ok 20 minut, po czym dodac groszek i gotowac do miekkosci wszystkich warzyw, przez ok 10 minut. Czosnek pokroic na drobniutka kosteczke, natke posiekac. Tuz przed zakonczeniem gotowania, zdjac garnek z ognia, dodac smietane, czosnek i natke, ponownie zagotowac i doprawiac do smaku.
caroline1983
wedith1
elzbieta8960
Jojo
Anula
eli_555