Sposób przygotowania:
Pomidorówka z koperkiem
Gotujemy wywar na biodrówce(z listkiem,zielem ang. i ziarenkami pieprzu),po zszumowaniu dodajemy starte na tarce jarzynowej(drobne oczka) warzywa korzeniowe,por kroimy w drobną kostkę,podobnie pomidory.Doprawiamy zupę do smaku i gotujemy,aż wszystkie składniki będą miękkie,wówczas wyciągamy mięso i studzimy.Dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekany,umyty koperek.Wsypujemy do zagęszczenia zacierkę makaronową i gotujemy do miękkości.Pamiętajmy,że makaron pęcznieje więc nie przesadźmy z ilością!Obrane mięsko z wywaru możemy pokroić w kostkę i dodać do zupy,lub zmielić i zamrozić do innych specjałów kulinarnych(paszteciki,pierożki itp).Po wyłączeniu gazu zabielamy zupę niewielką ilością śmietany.
Pyza
justyna s-g
A.B.