Sposób przygotowania:
Pomidorówka z makaronem i chili
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Udko z kurczaka ( ja obieram ze skóy i gotuję bez, zupa nie jest wówczas tłusta) wkłądmay do garnka i zalewamy wodą. Marchewki obieramy, kroimy na małe kawałeczki, wrzucamy do garnka i gotujemy całość. Na patelni rozgrzewamy oliwę z pomidorów. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Parpyke kroimy na cienkie paseczki. Suszone pomidory z oliwy kroimy na mniejsze części.Papryczkę chili siekamy bardzo drobno. Na patelnie dodajemy cebule i podsmazamy. Dodajemy do niej paprykę czerwoną chili i pomidory i całość doprawiamy solą, pieprzem i podsmazamy ok 5 minut mieszając. Gdy mięso bedzie miękkie wyciągamy je z garnka i dodajemy do niego podsmażone warzywa z patelni. Mięso oddzielamy od kości i dodajemy do ugotowanej i zupy na końcu. Nastepnie dodajemy przecier i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i chili w proszku.