goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pomidorówka z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak podana pomidorówka może być i w dzień świąteczny

Pomidorówka z orzechami

Składniki:

Pomidorówka z orzechami

 

  • bulion warzywny 1 1/2 l
  • przecier pomidorowy 5 łyżek
  • cebula 2 sztuki
  • żółtka 2 sztuki
  • masło 2 łyżki
  • orzechy włoskie 15 dag
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • ryż

Sposób przygotowania:

Pomidorówka z orzechami
Cebulę siekamy, podsmażamy na maśle na złoty kolor. Do cebuli dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy. Całość zalewamy bulionem. Zagotowujemy. Następnie dodajemy uprażone wcześniej na suchej patelni orzechy, zaciągamy zupę śmietaną, doprawiamy do smaku. Pomidorówkę podajemy z posiekaną natką pietruszki, oraz z ryżem ugotowanym na sypko.

Tagi:

ryż pomidory