Sposób przygotowania:
Pomidorowo-orzechowy kurczak w pergaminie
Od czystych filetów odcinamy polędwiczki, są dość luźno połączone z piersią i później nam się będą pałętać. Każdy filet dziurawimy dość gęsto widelcem. Orzechy mielimy lub ucieramy, możemy również użyć masła orzechowego.Koncentrat, orzechy, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku mieszamy razem i odstawiamy na 10 min .Z pergaminu do pieczenia ucinamy paski, aby swobodnie można było zawinąć w nie filet. Później już tylko szczelnie pakujemy i odkładamy na około godzinę w chłodne miejsce. Można piec w piekarniku, ale równie dobrze można piec na suchej patelni. Pieczemy na suchej patelni, na bardzo małym ogniu pod przykryciem.Po kilku minutach obracamy na drugą stronę, a wykałaczką robimy dziury w papierze, aby nadmiar płynów mógł swobodnie odparować lub wypłynąć. Po upieczeniu zostawiamy w papierze na jakieś 10 minut.
zbysiowa