2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Kąski z kurczaka w krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Tak przygotowanym mięsem z kurczaka zachwycają się najczęściej dorośli,doskonale smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Kąski z kurczaka w krakersach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kąski z kurczaka w krakersach

 

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa do kebaba
  • sól pieprz do smaku
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • 1 duży ząbek czosnku
  • mała paczka krakersów słonych

Sposób przygotowania:

Kąski z kurczaka w krakersach
Mięso umyć pokroić na cienkie paski,włożyć do miski oprószyć solą pieprzem i przyprawą do kebaba,wymieszać. Przygotować marynatę: Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz śmietanką zalać mięso,wymieszać,przykryć i wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia,wyjąć mięso z marynaty obtoczyć w pokruszonych wcześniej niezbyt bardzo drobno krakersach ułożyć kąski na wyłożonej pergaminem blasze i piec około 45 minut w temp 175*c. Podawać z ulubionym sosem.
Kąski z kurczaka w krakersach
Mięso myjemy kroimy oprószamy przyprawami do smaku
Kąski z kurczaka w krakersach
z majonezu śmietanki i czosnku robimy marynate
Kąski z kurczaka w krakersach
zalewamy mięso marynatą wstawiamy do lodówki na całą noc
Kąski z kurczaka w krakersach
panierujemy w krakersach pieczemy w piekarniku