Sposób przygotowania:
Paprykowo- cukiniowa zupa krem
Ziemniaki, marchewkę oraz paprykę pokrój w kostkę i przełóż do garna, zalej niewielką ilością wody ( tak aby przykryła warzywa) i gotuj do miękkości.
Cukinię dokładnie umyj, obierz ze skórki, wydrąż pestki i również pokrój w kostkę. Kiedy warzywa zmiękną dodaj cukinię i duś pod przykryciem jeszcze przez ok 15 min.
Pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i całość zblenduj na gładki krem. Gotową zupę zdejmij z ognia, dodaj śmietankę i jeszcze raz zagotuj.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki oraz grzankami.
Cukinię dokładnie umyj, obierz ze skórki, wydrąż pestki i również pokrój w kostkę. Kiedy warzywa zmiękną dodaj cukinię i duś pod przykryciem jeszcze przez ok 15 min.
Pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i całość zblenduj na gładki krem. Gotową zupę zdejmij z ognia, dodaj śmietankę i jeszcze raz zagotuj.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki oraz grzankami.
Jagodowa