Sposób przygotowania:
Pomidorowy gulasz z szynki
Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę. Przesmażyć na oleju. Podlać szklanką wody, dodać kostkę rosołową i dusić. W między czasie obrać i pokroić cebule, ja użyłam czerwonej i białej. Wrzucić do mięsa.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w dużą kostkę. Paprykę bez skórki pokroić w paseczki. Paprykę wrzucić do mięsa. Dusić do miękkości mięsa.Gdy mięso będzie już miękkie dodać pomidory oraz dodać dużą szczyptę gałki muszkatołowej, około pół łyżeczki papryki ostrej i łyżeczkę papryki słodkiej. Wymieszać i dusić jeszcze 5 minut, aż pomidory się lekko rozpadną.Pomidorowy gulasz podałam z ziemniakami, ale równie dobrze będzie smakował z ryżem czy pieczywem