Sposób przygotowania:
Gulasz z szynki z warzywami i pieczarkamiMięso:
Umytą oraz osuszoną szynkę pokroić w kostkę i wymieszać z papryką, solą oraz pieprzem.
Następnie mięso dokładnie obtoczyć w mące i obsmażyć z każdej strony na odrobinie tłuszczu.
Mięso przełożyć do garnka, w którym będzie gotował się gulasz.
Cebula z czosnkiem:
Na tłuszczu po mięsie podsmażyć uprzednio posiekaną cebulę z czosnkiem.
Całość dodać do mięsa.
Pozostałe składniki:
Do garnka również dodać warzywa, pokrojone pieczarki, listki laurowe oraz ziele angielskie.
Całość zalać wodą i przykryć pokrywką.
Gotowanie:
Gulasz gotować do miękkości wszystkich składników.
Na końcu doprawić go według smaku i opcjonalnie połączyć z posiekaną natką pietruszki.