Sposób przygotowania:
Pomidory do mięs z grilla
Do miseczki wrzucić majonez i jogurt, wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać do sosu. Wymieszać i odstawić do lodówki. W tym czasie słonecznik uprażyć na złoto na suchej patelni. Pomidory umyć i sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki. Pokroić w ósemki. Połowę ułożyć w misce, polać połową sosu, posypać połową słonecznika i 1/3 sera żółtego.Na wierzch wyłożyć drugą połowę pomidorów, polać resztą sosu, posypać serem, słonecznikiem i koperkiem. Schłodzić do przegryzienia się smaków. Podawać jako dodatek do potraw z grilla.
![Pomidory do mięs z grilla Pomidory do mięs z grilla](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pomidory-do-mies-z-grilla-204195.jpg)
![Pomidory do mięs z grilla Pomidory do mięs z grilla](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pomidory-do-mies-z-grilla-204196.jpg)
![Pomidory do mięs z grilla Pomidory do mięs z grilla](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pomidory-do-mies-z-grilla-204197.jpg)