cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Pomidory duszone z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

duszone pomidorki

Pomidory duszone z grzybami

Składniki:

Pomidory duszone z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory duszone z grzybami


Pomidory
umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki lub na ćwiartki.  W rondlu rozpuścić masło. Na małym ogniu
udusić pomidory dodając odrobinę mąki. Następnie dodać śmietanę, doprawić do
smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Grzyby
ugotować (suszone wcześniej namoczyć), udusić na maśle z pokrojoną drobno
cebulką, dodać do  pomidorów.


 

Tagi:

grzyby