Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane bezmięsne
Pomidory opłukałam, osuszyłam, odkroiłam wierzchy, środki wydrążyłam zachowując miąższ. Oprószyłam je w środku solą. Oliwki pokroiłam w plasterki. Pieczarki oczyściłam, opłukałam, pokroiłam w plasterki i obsmażyłam na niewielkiej ilości sklarowanego masła, odparowując cały płyn. Ser starłam na tarce z dużymi oczkami. Miąższ pomidora posiekałam i odcisnęłam na sicie z nadmiaru soku. W misce wymieszałam miąższ pomidora, usmażone pieczarki, ugotowany ryż, oliwki i żółty ser. Doprawiłam do smaku solą i tymiankiem. Z pomidorów wylałam sok, jaki wytworzył się po posoleniu. Środki napełniłam farszem, przykryłam odkrojonymi wcześniej wierzchami. Foremkę żaroodporną wysmarowałam masłem, ułożyłam w niej pomidory i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam 20 minut w temperaturze 180*C z termo obiegiem.
gosia56
edytaha
Pyszne Gosiu, częstuj się bez krępacji :)
gosia56
edytaha
Bardzo mi miło :) Mam nadzieję, że Ci posmakują :)
zbysiowa
edytaha
Się częstuj Madziu :D
katarzynka455
edytaha
Dziękuję Katarzynko :)
monikaT83
edytaha
Dzięki Monisiu, nawet mojemu Połówkowi nie przeszkadzało to, że są bez mięsa :)
mysza75
edytaha
Dziękuję :)