Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane sałatką z wędzonej makreli
Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać i pokroić w kosteczkę. Pomidory umyć, osuszyć, ściąć „piętki” od strony ogonków, delikatnie wydrążyć łyżeczką miąższ (można go wykorzystać do innej potrawy). Mięso ryby oddzielić od kręgosłupa, dokładnie oczyścić z ości, podzielić na kawałki. Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę i opłukany koperek posiekać. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w misce z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wnętrza pomidorów oprószyć solą, wypełnić sałatką ugniatając ją łyżeczką.
zbysiowa
edytaha
Wpadaj do mnie, zrobię powtórkę ;)
zbysiowa
Super :)
misia5
edytaha
Jasne Misiu, zrobimy sobie takie... we wrześniu :D