Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Pomidory nadziewane ryżem z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczne, pieczone pomidory napełnione farszem z ryżu, mięsa i kapusty. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

Pomidory nadziewane ryżem z kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidory nadziewane ryżem z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane ryżem z kapustą
Ryż ugotować na sypko według wskazówek na opakowaniu. Kapustę obgotować i przestudzoną drobno posiekać. Dodać do ryżu razem z podsmażonym mięsem. Wszystko dokładnie wymieszać i dobrze przyprawić solą i pieprzem. Średniej wielkości pomidorom ściąć "czapeczki" i wyjąć cały wodnisty środek razem z pulpą. Napełniać pomidory farszem przykrywając każdy odciętą "czapeczkę" Piec w 180*C przez 40min. Smacznego!
Pomidory nadziewane ryżem z kapustą
Ryż wymieszać z posiekaną kapustą i odsmażonym mięsem.
Pomidory nadziewane ryżem z kapustą
Pomidorom odciąć wierzch na wysokości ok 1 cm.
Pomidory nadziewane ryżem z kapustą
Gotowym farszem napełniać wydrążone pomidory.