Sposób przygotowania:
Kotlety mielone nadziewane ryżem..
Do ugotowanego ryżu dodajemy masło orzechowe i resztę składników...pamiętając że orzechy kochają czosnek. Odstawiamy do tzw najścia. Mięso mielone doprawiamy jak na tradycyjne kotlety. Kapustę obgotowujemy, następnie dusimy z przyprawami na oleju. Pomidory zalewamy gorącą wodą i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i dorzucamy do kapusty gdy ta będzie już w połowie miękka. Dłoń zwilżamy wodą i układamy na niej porcję mięsa..lekko rozpłaszczamy. Na środek nakładamy łyżeczkę ryżu i zawijamy. Formujemy kotlety i smażymy aby się lekko ścięły. Następnie wykładamy kotlety na kapustę, przykrywamy naczynie i na lekkim ogniu dusimy jakieś 10 min. Kapusta przejdzie smakiem mięsa, a kotlety ostatecznie się uduszą.
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki