darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Pomidory z grilla faszerowane makaronem z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smakowite pomidory nadziane makaronem, boczkiem i serem wędzonym ułożone na grillu to świetny pomysł. Kolorowo i pysznie.

Pomidory z grilla faszerowane makaronem z boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidory z grilla faszerowane makaronem z boczkiem

 

  • 4 pomidory
  • 20 deko drobnego makaronu kolanka
  • 15 deko boczku surowego
  • 2 grube plastry sera wędzonego salami
  • 2-3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
  • pieprz, sól
  • parmezan

Sposób przygotowania:

Pomidory z grilla faszerowane makaronem z boczkiem
Pomidory ściąć na czubkach i wydrążyć. Makaron ugotować al dente. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. W misce wymieszać u gotowany makaron, boczek, szczypiorek i pokrojony w kosteczkę ser wędzony. Doprawić solą oraz pieprzem. Wydrążone pomidory mocno nabić farszem, na wierzchu ułożyć po kawałeczku parmezanu. Ułożyć na ruszcie i piec na grillu kilkanaście minut.
Pomidory z grilla faszerowane makaronem z boczkiem
Etap 1 Umyte pomidory wydrążyć łyżeczklą
Pomidory z grilla faszerowane makaronem z boczkiem
Etap 2 Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni
Pomidory z grilla faszerowane makaronem z boczkiem
Etap 3 Dodać makaron, ser i szczypiorek, doprawić
Pomidory z grilla faszerowane makaronem z boczkiem
Etap 4 Pomidory faszerować mocno ubijając farsz

Tagi:

makaron sery ser