karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przystawka ze świeżych pomidorów i mozzarelli - dla lubiących czosnkowe smaki - z sosem na bazie jogurtu naturalnego.

Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym
Pomidory dokładnie myjemy i wycieramy, a następnie kroimy w plasterki około 0,5 cm. Mozzarellę kroimy w odrobinę cieńsze plastry niż pomidory. Do krojenia używajcie ostrego, gładkiego noża. Inaczej trudno będzie ukroić całe plastry. Do niewielkiego naczynia przeciskamy przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodajemy jogurt naturalny i majonez oraz pieprz. Całość mieszamy. Na podłużnym talerzu układamy na przemian pomidora i ser mozzarella. Całość polewamy czosnkowym sosem. 
Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym
Pomidory przekładamy z mozzarellą.

Tagi:

sery ser