Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Pomidory z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo efektownie wyglądające "pomidorkowe łódeczki"

Pomidory z serem feta

Składniki:

Pomidory z serem feta

 

Sposób przygotowania:

Pomidory z serem feta
Pomidory umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na połowę. Wyzdrążyć pestyki i miąsz zostawić przy skórce około 1cm. Wydrążony miąsz pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Awokado pokroić na pół, wydrążyć miąższ. Pokroić w kostkę i skropić sokiem z połówki cytryny. Ser feta pokroić w kostkę. Wymieszać ze wszystkimi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Połówki pomidorów wypełnić farszem wstawić na pół godziny do lodówki. Ułożyć pomidory na liściach sałaty i udekorować listkami bazylii