cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Pomidory zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

zapiekanie pomidory z serem

Pomidory zapiekane

Składniki:

Pomidory zapiekane

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory zapiekane

Cebulę
obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć razem z pokrojoną w paski słodką
papryką, podlać odrobiną wody, dodać koncentrat pomidorowy, dusić do miękkości.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ryż opłukać, ugotować w osolonym wrzątku.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Naczynie do
zapiekania wysmarować tłuszczem, układać warstwami ryż, duszoną paprykę,
pomidory. Wszystko doprawić solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Całość
posypać startym żółtym serem, zapiec w gorącym piekarniku.


 

Tagi:

ryż sery ser