Sposób przygotowania:
Kurczak zapiekany z warzywami i mozzarelląETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć i podzielić na około 6 kawałków. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na odrobinie oleju obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Zdjąć z ognia i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
ETAP 2:
Pomidory pokroić w plastry, rozłożyć po jednym plasterku na każdym kawałku mięsa.
ETAP 3:
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w krótkie słupki.
Podsmażyć wraz z grzybami na tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa. Dodać odsączone, posiekane kapary oraz puszkę pomidorów wraz zalewą. Dusić, aż płyn całkowicie odparuje.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką oraz oregano. Farsz rozłożyć na każdym kawałku mięsa i przykryć plasterkiem mozzarelli i posypać odrobiną startego żółtego sera.
Piec około 10-15 minut w temp. 180 st.
Jagodowa
lukrowanepierniczki