Sposób przygotowania:
Pomysł na obiad.
Ja swoją wersję przygotowałam na parze w specjalnym bambusowym parowarze. Do woka do gotującej się wody wrzuciłam torebkę ryżu (gotowałam 0,5 godziny). Po 20 minutach ułożyłam składniki w parowarze i nałożyłam na woka z gotującą się wodą z ryżem. Umytego i podzielonego na różyczki brokuła ułożyłam na pierwszym piętrze parowaru na woku. Kurczaka pokrojonego na kawałki i przyprawionego przyprawą do kurczaka, słodką papryką i kebab gyros ułożyłam jako drugą warstwę. Po ok. 5 minutach brokuł był gotowy, po ostudzeniu przełożyłam go do miski i przygotowałam sałatkę wg przepisu Szpileczki na "Sałatkę brokułową ze słonecznikiem": Do brokuła dodajemy ser feta pokrojony w kostkę, cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę, słonecznik podprażony na suchej patelni oraz oliwę z oliwek z pieprzem oraz solą;całość dokładnie mieszamy. Po około 7-8 minutach także kurczaka ściągamy z parowaru. Na talerze rozkładamy porcję ryżu, sałatki i kurczaka. Smacznego :)