malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Por nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Danie na domowe przyjęcie

Por nadziewany

Składniki:

Por nadziewany

 

Sposób przygotowania:

Por nadziewany
Filet pokrój w kostkę.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj.
Paprykę oczyść i pokrój drobno.
Cebulę i czosnek podsmaż. Dołóż paprykę i pomidory.
Gotuj do gęstości.Przypraw.
Mąkę wymieszaj z bulionem. !0dag smalcu rozetrzyj z mąką.
Pory umyj i oczyść. Odetnij białą część. Resztę przełóż do garnka i z blanszuj w osolonym wrzątku. Wyjmij i ostudź.
rozdziel na liście. Formuj 4 prostokąty.
Na każdy liść nałóż masę z mąki,dodaj trochę sosu i kawałki kurczaka. Zwiń najpierw boki, potem dolną i górna część liści.Obwiąż nicią kuchenną. Ustaw ciasno w naczyniu i gotuj 30min.