Sposób przygotowania:
Por nadziewany
Filet pokrój w kostkę.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj.
Paprykę oczyść i pokrój drobno.
Cebulę i czosnek podsmaż. Dołóż paprykę i pomidory.
Gotuj do gęstości.Przypraw.
Mąkę wymieszaj z bulionem. !0dag smalcu rozetrzyj z mąką.
Pory umyj i oczyść. Odetnij białą część. Resztę przełóż do garnka i z blanszuj w osolonym wrzątku. Wyjmij i ostudź.
rozdziel na liście. Formuj 4 prostokąty.
Na każdy liść nałóż masę z mąki,dodaj trochę sosu i kawałki kurczaka. Zwiń najpierw boki, potem dolną i górna część liści.Obwiąż nicią kuchenną. Ustaw ciasno w naczyniu i gotuj 30min.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj.
Paprykę oczyść i pokrój drobno.
Cebulę i czosnek podsmaż. Dołóż paprykę i pomidory.
Gotuj do gęstości.Przypraw.
Mąkę wymieszaj z bulionem. !0dag smalcu rozetrzyj z mąką.
Pory umyj i oczyść. Odetnij białą część. Resztę przełóż do garnka i z blanszuj w osolonym wrzątku. Wyjmij i ostudź.
rozdziel na liście. Formuj 4 prostokąty.
Na każdy liść nałóż masę z mąki,dodaj trochę sosu i kawałki kurczaka. Zwiń najpierw boki, potem dolną i górna część liści.Obwiąż nicią kuchenną. Ustaw ciasno w naczyniu i gotuj 30min.