Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Porcje pstrąga zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pstrąg w zupełniej innej formie.

Porcje pstrąga zapiekane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Porcje pstrąga zapiekane

 

Sposób przygotowania:

Porcje pstrąga zapiekane
Pstrąga po oczyszczeniu i umyciu kroimy na porcje, po czym oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Odkładamy na 30 minut. Następnie skrapiamy go sokiem z cytryny. Na folii aluminiowej układamy plasterek cytryny, na cytrynę pstrąga. Rybę smarujemy tartym chrzanem. Następnie zawijamy ją w folię aluminiową. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę i zapiekamy jeszcze 15- 20 minut.
Porcje pstrąga zapiekane
Pokrojoną na porcję rybę oprószamy z obu stron przyprawami.
Porcje pstrąga zapiekane
Rybę układamy na plasterku cytryny na folii aluminiowej.
Porcje pstrąga zapiekane
Porcje ryby smarujemy delikatnie tartym chrzanem...
Porcje pstrąga zapiekane
Tak przygotowaną rybę zawijamy w folię aluminiową i układamy w naczyniu żaroodpornym.