czorna190

czorna190

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

porkolt wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

to jednogarnkowa potrawa ktora mozemy podawac na cieply wieczorny posilek

porkolt wieprzowy

Składniki:

porkolt wieprzowy

 

  • 60 dag lopatki lub karkowki wieprzowej bez kosci
  • 3 cebule
  • 4 lyzki smalcu
  • 1lyzka slodkiej mielonej m
  • papryki
  • 1-2 lyzeczki soli
  • 3 papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 1/4 lyzeczki ostrej mielonej papryki

 

Sposób przygotowania:

porkolt wieprzowy
mieso oplukac osuszyc pokroic w kostke cebule obrac grubo pokroic zeszklic na rozgrzanym smalcu odstawic na chwilke wsypac slodka papryke wlac lyzke wody i wymieszac nastepnie wymiszac mieso posolic i dusic poprzykryciem na srednim ogniu okolo 50 minut az bedzie prawie miekkie papryke oczyscic umyc drobno pokroic czosnek obrac posiekac rozgniesc z sola pomidory sparzyc obrac ze skorki pokroic warzywa dodac do miesa dusic pod przykryciem jescze okolo 20 minut tuz przed podaniem dodac ostra papryke

Tagi:

beza bezy