Sposób przygotowania:
Porowa zupa z ryżem
Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por oczyszczamy, drobno kroimy. W bulionie gotujemy por, następnie dodajemy marchew i pietruszkę, następnie wsypujemy ryż. Gotujemy do miękkości. Zupę doprawiamy do smaku, zaprawiamy śmietaną, podajemy z posiekanym koperkiem (lub koperkiem suszonym). Smacznego!
![Porowa zupa z ryżem Porowa zupa z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/porowa-zupa-z-ryzem-190023.jpg)
![Porowa zupa z ryżem Porowa zupa z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/porowa-zupa-z-ryzem-190024.jpg)
![Porowa zupa z ryżem Porowa zupa z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/porowa-zupa-z-ryzem-190025.jpg)