malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak upieczone pieczarki są bardzo soczyste. Lubię podawać pieczarki na różne sposoby, takie maja fajny smak.

Faszerowane pieczarki

Składniki:

Faszerowane pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki
Pieczarki oczyszczamy, wyjmujemy ogonki i pogłębiamy otwory w czapeczce. Kaszę gotujemy na miękko w słonej wodzie, paprykę, szynkę kroimy w drobną kostkę ,ser ścieramy na tarce. Smażymy paprykę, szynkę i mieszamy z kaszą, pieprzem i odrobiną soli, napełniamy otwory w pieczarce, posypujemy startym serem, zapiekamy 20 min. w temp. 160 stopni.