Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane koperkową kaszą
Ugotować w wodzie z kostką bulionową kaszę w woreczku ( ok. 20 minut). Wyjąć z poczekać aż sie odsączy. W czasie kiedy kasza się gotuje oczyścić pieczarki i wykręcić ogonki( użyć je do czego innego - ja wrzuciłam do gulaszu).Usunąć z kapeluszy pieczarek brązowe blaszki ( robi sie więcej miejsca w kapeluszach i są bardziej suche - to co wyjęłam też wrzuciłam do gulaszu). Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kapelusze pieczarek na rumiano. Kaszę wyjąć z woreczka . Do gorącej dodać masło i koper. Wymieszać . Napełniać kapelusze pieczarek kaszą . Podawać do mięs . * Można przygotować wcześniej i przed podaniem podgrzać ułożone w naczyniu do zapiekanek i przykryte folią aluminiową w gorącym piekarniku.
edytaha