Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pieczarki faszerowane koperkową kaszą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Moim zdaniem doskonały dodatek do mięs . Wyjątkowo dekoracyjna przystawka .

Pieczarki faszerowane koperkową kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki faszerowane koperkową kaszą

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane koperkową kaszą
Ugotować w wodzie z kostką bulionową kaszę w woreczku ( ok. 20 minut). Wyjąć z poczekać aż sie odsączy. W czasie kiedy kasza się gotuje oczyścić pieczarki i wykręcić ogonki( użyć je do czego innego - ja wrzuciłam do gulaszu).Usunąć z kapeluszy pieczarek brązowe blaszki ( robi sie więcej miejsca w kapeluszach i są bardziej suche - to co wyjęłam też wrzuciłam do gulaszu). Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kapelusze pieczarek na rumiano. Kaszę wyjąć z woreczka . Do gorącej dodać masło i koper. Wymieszać . Napełniać kapelusze pieczarek kaszą . Podawać do mięs . * Można przygotować wcześniej i przed podaniem podgrzać ułożone w naczyniu do zapiekanek i przykryte folią aluminiową w gorącym piekarniku.
Pieczarki faszerowane koperkową kaszą
Wybrać średniej wielkości pieczarki- oczyścic i usunąć blaszki
Pieczarki faszerowane koperkową kaszą
Kapelusze pieczarek usmażyc na rumiano na oleju
Pieczarki faszerowane koperkową kaszą
Przygotować pokrojony koperek - ok pół szklanki
Pieczarki faszerowane koperkową kaszą
Do ugotowanej gorącej kaszy dodac masło i koper-wymieszać