Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i oliwkami
Pieczarki umyć dokładnie. Osuszyć. Nóżki wykręcić, posiekać drobno. Pieczarki wydrążyć lekko w środku (usunęłam głównie blaszki). Kaszę jaglaną ugotować na sypko, przestudzić. Oliwki pokroić w kawałeczki, wsypać do kaszy, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie. Wymieszać. Na łyżce oleju usmażyć nóżki pieczarek na rumiano. Przesunąć na bok i wsypać słonecznik. Gdy się upraży, przestudzić całość i wsypać do kaszy. Wbić jajko i wymieszać na jednolitą masę. Farszem nadziać pieczarki, ułożyć na blasze wyścielonej papierem. Posypać tartym żółtym serem. Zapiekać około 30 minut w 180 stopniach. Podawać z surówką.