mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Portugalskie babeczki migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszne babeczki migdałowe

Portugalskie babeczki migdałowe

Składniki:

Portugalskie babeczki migdałowe

 

  • 1 i 1/2szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 1/3 szkl oleju
  • 1 i 1/3 szkl śmietany
  • 2/3 szkl cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Portugalskie babeczki migdałowe
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. W misce wymieszać mąkę, migdały, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce roztrzepać jajka, dodać cukier, cukier wanilinowy, olej i śmietanę. Dokładnie wymieszać. Mąkę z dodatkami wsypać do masy jajecznej, dokładnie połączyć. Foremki do babeczek wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć ciasto. Piec 25minut. Babeczki lekko ostudzić, wyciągnąć z foremek. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny, polać babeczki. Gotowe

Tagi:

jajko jajka