Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pory po kardynalsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pory ugotować, przekrajać na pół, wystudzić. Szyjki rakowe i koperek

Pory po kardynalsku

Składniki:

Pory po kardynalsku

 

  • 800 g porów
  • 150 g szyjek rakowych
  • 2 ugotowane żółtka
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g majonezu
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • musztarda
  • sok z cytryny do smaku
  • cząstki pomidorów i cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Pory po kardynalsku
Pory ugotować, przekrajać na pół, wystudzić. Szyjki rakowe i koperek posiekać, wymieszać z majonezem i doprawić. Następnie nałożyć między liście porów i ułożyć na półmisku. Sok z cytryny utrzeć z żółtkami, solą, pieprzem, musztardą i olejem, polać pory. Udekorować cząstkami pomidorów i cytryn.