graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

pory w beszamelu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pory podaję z mięsem są bardzo dobre

pory w beszamelu

Składniki:

pory w beszamelu

 

Sposób przygotowania:

pory w beszamelu
z porów zdjąć wierzchnią warstwę,i odciąć zielone liście,pokroić je na plastry,włożyć do durszlaka i przelać wrzątkiem,,naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem,włożyć do niego sparzone pory,posolić pory i popieprzyć,
sos beszamelowy
masło roztopić na patelni dodać do masła mąkę i mieszając dodać mleko i śmietanę pogotować na małym ogniu aż zgęstnieje,a następnie zdjąć z ognia do gorącego wbić żółtko i dokładnie wymieszać,zalać gorącym pory ,włożyć po piekarnika pory i piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni,

Tagi:

sery ser