Sposób przygotowania:
Pory w serowej panierce
Pory po dokładnym oczyszczeniu,ugotować w całości w osolonym wrzątku,
aż będą lekko miękkie(ok.10 minut).Delikatnie odcedzić i ostudzić.
Jajka roztrzepujemy w głębokim talerzu.Przestudzone pory przeciąć
wzdłuż na pół.Panierować najpierw w jajku,a następnie w bułce tartej.Usmażyć na
rozgrzanym oleju.Ułożyć pory w naczyniu żaroodpornym,posypać startym serem.
Zapiekać około 10 minut w temp 180 st.(aż ser się stopi).Podawać z keczupem.
aż będą lekko miękkie(ok.10 minut).Delikatnie odcedzić i ostudzić.
Jajka roztrzepujemy w głębokim talerzu.Przestudzone pory przeciąć
wzdłuż na pół.Panierować najpierw w jajku,a następnie w bułce tartej.Usmażyć na
rozgrzanym oleju.Ułożyć pory w naczyniu żaroodpornym,posypać startym serem.
Zapiekać około 10 minut w temp 180 st.(aż ser się stopi).Podawać z keczupem.