Aleksandra Niparko

Aleksandra Niparko

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Porzeczkowe muffiny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatne, miękkie i wilgotne w środku takie są moje muffiny z kwaśną czerwoną porzeczką. Długo szukałam idealnego owocu nadającego się do wypieków.

Porzeczkowe muffiny

Składniki:

Porzeczkowe muffiny

 

Sposób przygotowania:

Porzeczkowe muffiny
W jednej misce łączymy suche składniki: mąkę, cukier, sodę, sól. W drugiej misce łączymy mokre składniki: jaja, mleko, masło. Do mokrych składników dodajemy powoli suche składniki. Wszystko mieszamy i dodajemy porzeczkę.

Do foremek wlewamy do połowy ciasto i całość wędruje do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. (180 st C). Upieczone muffiny są złote i suche w środku (możemy sprawdzić patyczkiem drewnianym ). Na koniec posypujemy cukrem pudrem i podajemy do kawy.