Sposób przygotowania:
Porzeczkowo- cynamonowe muffinkiETAP 1
Porzeczki myjemy, dokładnie osuszamy, a następnie oprószamy je mąką ziemniaczaną.
ETAP 2
Jajka z cukrem przekładamy do miski i ubijamy na jasną, puszystą masę.
ETAP 3
Do tak przygotowanych jajek dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej, mleko oraz cynamon.
Składniki ucieramy do uzyskania jednolitej masy.
ETAP 4
Do gotowego ciasta dodajemy porzeczki. Łączymy je z ciastem za pomocą łyżki.
ETAP 5
Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Następnie napełniamy je ciastem do ¾ wysokości. Na wierch wykładamy dodatkowo po kilka owoców porzeczki.
Deser wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Muffinki pieczemy około 30 minut do zrumienienia w 180°C. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.